Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi zwykłe proste ciasta w wykonaniu ?
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i szczyptą soli następnie dodać resztę składników bez wody, kakao i owoców wstawić po zmiksowaniu na 10 minut do lodówki
Po 10 minutach wyjąć ciasto z lodówki i przełożyć większa część do blaszki 32/25, wyłożyć dowolne owoce i nakryć resztą pozostałego ciasta przygotowanego z kakao i wodą
Gotowe ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 55 minut do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu posypać cukrem pudrem