Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować Wam zrobienie marcepanowego bałwanka – taka figurka pięknie uatrakcyjni Wasz deser no i będzie wspaniałą dekoracją świątecznego stołu.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 47
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 306
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2649
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1675
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14500
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 47
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 306
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2649
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1675
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14500
Składniki
Dwa kawałki marcepanu zabarwiłam barwnikami na zielono i czerwono. Z jasnego kawałka formuję dwie kulki – jedną trochę większą od drugiej – i ustawiam je na sobie. Z zielonego marcepanu robię kapelusik, któremu doklejam czerwony paseczek. Z reszty czerwonego marcepanu robię nosek i szalik, a z posypki czekoladowej oczy, uśmiech i guziki.
Marcepanowy bałwanek jest już gotowy. Jak widzicie jego wykonanie jest niezwykle proste i można do tego z powodzeniem zaangażować dzieci.