Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować Wam zrobienie marcepanowego bałwanka – taka figurka pięknie uatrakcyjni Wasz deser no i będzie wspaniałą dekoracją świątecznego stołu.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3994
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1058
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 580
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3994
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1058
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 580
Składniki
Dwa kawałki marcepanu zabarwiłam barwnikami na zielono i czerwono. Z jasnego kawałka formuję dwie kulki – jedną trochę większą od drugiej – i ustawiam je na sobie. Z zielonego marcepanu robię kapelusik, któremu doklejam czerwony paseczek. Z reszty czerwonego marcepanu robię nosek i szalik, a z posypki czekoladowej oczy, uśmiech i guziki.
Marcepanowy bałwanek jest już gotowy. Jak widzicie jego wykonanie jest niezwykle proste i można do tego z powodzeniem zaangażować dzieci.