Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube, puszyste wewnątrz i chrupiące. Przepis w pełni podkreśla walory smakowe ziemniaka.
ścierka bawełniana, durszlak, reczniki papierowe
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Składniki
Ziemniaki kroi się w grubą frytkę o grubości co najmniej 1 cm, ale lepsze są około 1,5 cm. Ziemniaki zagotowuje się w wodzie i gotuje 5 minut. Niektórzy dodają łyżkę cukru do wody, dla uzyskania lepszej chrupkości ale według mnie nie widzę różnicy. Teraz można zacząć rozgrzewać olej. Ziemniaki odlewa się na durszlaku a potem odparowuje się i osusza je jeszcze na bawełnianej ściereczce. Jeszcze gorące wrzuca się do oleju. Będą rumiane po 30- 35 minutach. Po usmażeniu najlepiej jest je odsączyć na ręcznikach papierowych.
Smacznego :)