Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube, puszyste wewnątrz i chrupiące. Przepis w pełni podkreśla walory smakowe ziemniaka.
ścierka bawełniana, durszlak, reczniki papierowe
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2370
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10510
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5721
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2370
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10510
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5721
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1048
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7988
Składniki
Ziemniaki kroi się w grubą frytkę o grubości co najmniej 1 cm, ale lepsze są około 1,5 cm. Ziemniaki zagotowuje się w wodzie i gotuje 5 minut. Niektórzy dodają łyżkę cukru do wody, dla uzyskania lepszej chrupkości ale według mnie nie widzę różnicy. Teraz można zacząć rozgrzewać olej. Ziemniaki odlewa się na durszlaku a potem odparowuje się i osusza je jeszcze na bawełnianej ściereczce. Jeszcze gorące wrzuca się do oleju. Będą rumiane po 30- 35 minutach. Po usmażeniu najlepiej jest je odsączyć na ręcznikach papierowych.
Smacznego :)