Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grube, puszyste wewnątrz i chrupiące. Przepis w pełni podkreśla walory smakowe ziemniaka.
ścierka bawełniana, durszlak, reczniki papierowe
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1361
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 511
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3522
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1170
Składniki
Ziemniaki kroi się w grubą frytkę o grubości co najmniej 1 cm, ale lepsze są około 1,5 cm. Ziemniaki zagotowuje się w wodzie i gotuje 5 minut. Niektórzy dodają łyżkę cukru do wody, dla uzyskania lepszej chrupkości ale według mnie nie widzę różnicy. Teraz można zacząć rozgrzewać olej. Ziemniaki odlewa się na durszlaku a potem odparowuje się i osusza je jeszcze na bawełnianej ściereczce. Jeszcze gorące wrzuca się do oleju. Będą rumiane po 30- 35 minutach. Po usmażeniu najlepiej jest je odsączyć na ręcznikach papierowych.
Smacznego :)