Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski bigos ,bardzo smaczny inny niż tradycyjny. Bez dodatku wędlin i mięsa,zdrowa wersja.
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 393
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 393
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 393
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 393
Składniki
Kapustę poszatkować wrzuić do rondla. Pieczarki pokroić talarki dodać do kapusty. Pomidory pokroić w kostkę wcześniej sparzyć i obrać ze skórki. Cukinię przekroić na cztery części i również pokroić kostkę. Wszytko dać do rondla wlać wody do 1/3 wysokości . Dodać kminek,ziele i liście,na końcu paprykę w proszku. Gotować około pół godz.wszystko jest młode,więc długo nie musimy gotować . Zrobić zasmażkę z masła i mąki,dodać do bigosu .Na końcu dać posiekany koperek i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą ja jeszcze dodaję maggi.
Smacznego!