Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób posypany boczkiem oraz cebulką to doskonały letni smakołyk. Bób jest źródłem wielu cennych wartości dla naszego zdrowia. Podany z okrasą na pewno wszystkim zasmakuje. :)
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 139
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 139
Składniki
Gotować bób w osolonej wodzie przez ok 20 minut. Do miękkości.
W tym czasie kroimy boczek w kostkę. Na patelni rozpuszczamy niewielka ilość masła i smażymy boczek.
Cebulę kroimy w kostkę.
Gdy boczek będzie lekko zarumieniony dodajemy cebulkę.
Bób odcedzamy i dodajemy do okrasy. Przyprawiany majerankiem, pieprzem oraz solą i mieszamy.
Smacznego! :)