Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób posypany boczkiem oraz cebulką to doskonały letni smakołyk. Bób jest źródłem wielu cennych wartości dla naszego zdrowia. Podany z okrasą na pewno wszystkim zasmakuje. :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 147
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 206
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1286
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 147
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 206
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1286
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
Gotować bób w osolonej wodzie przez ok 20 minut. Do miękkości.
W tym czasie kroimy boczek w kostkę. Na patelni rozpuszczamy niewielka ilość masła i smażymy boczek.
Cebulę kroimy w kostkę.
Gdy boczek będzie lekko zarumieniony dodajemy cebulkę.
Bób odcedzamy i dodajemy do okrasy. Przyprawiany majerankiem, pieprzem oraz solą i mieszamy.
Smacznego! :)