Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób posypany boczkiem oraz cebulką to doskonały letni smakołyk. Bób jest źródłem wielu cennych wartości dla naszego zdrowia. Podany z okrasą na pewno wszystkim zasmakuje. :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 376
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Gotować bób w osolonej wodzie przez ok 20 minut. Do miękkości.
W tym czasie kroimy boczek w kostkę. Na patelni rozpuszczamy niewielka ilość masła i smażymy boczek.
Cebulę kroimy w kostkę.
Gdy boczek będzie lekko zarumieniony dodajemy cebulkę.
Bób odcedzamy i dodajemy do okrasy. Przyprawiany majerankiem, pieprzem oraz solą i mieszamy.
Smacznego! :)