Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczerze mówiąc, to bób przygotowywałam po raz pierwszy. Zawsze się dziwiłam, kiedy to znajomi kupowali go w dość dużych ilościach i zachwycali się jego smakiem. U nas w domu mama nigdy go nie przygotowywała. Ja od teraz też będę jego zwolenniczką, bo w połączeniu z innymi warzywami lub mięsem możemy stworzyć z niego przepyszne danie. Spróbujcie tego przepisu, a polubicie bób tak samo, jak ja :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16191
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6519
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1645
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16191
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6519
Składniki
Bób wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 3 minuty (od momentu zagotowania), odcedzić, przestudzić i obrać. Młode ziemniaki dobrze umyć, ugotować w mundurkach (ja gotowałam 17 minut i były akurat), odcedzić, przestudzić. Papryczkę umyć, osuszyć, pozbawić nasion, drobno pokroić. Czosnek obrać, również drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić najpierw papryczkę, a po chwili czosnek, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone na dość grube plastry ziemniaki, po chwili dorzucić bób. Doprawić solą i pieprzem, przemieszać, zostawić jeszcze przez chwilę na ogniu, od czasu do czasu pomieszać. Całość posypać skrojonym drobno koprem. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno. Pycha!!!