Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczerze mówiąc, to bób przygotowywałam po raz pierwszy. Zawsze się dziwiłam, kiedy to znajomi kupowali go w dość dużych ilościach i zachwycali się jego smakiem. U nas w domu mama nigdy go nie przygotowywała. Ja od teraz też będę jego zwolenniczką, bo w połączeniu z innymi warzywami lub mięsem możemy stworzyć z niego przepyszne danie. Spróbujcie tego przepisu, a polubicie bób tak samo, jak ja :)
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 511
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1561
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 165
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 29
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 511
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1561
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 165
Składniki
Bób wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 3 minuty (od momentu zagotowania), odcedzić, przestudzić i obrać. Młode ziemniaki dobrze umyć, ugotować w mundurkach (ja gotowałam 17 minut i były akurat), odcedzić, przestudzić. Papryczkę umyć, osuszyć, pozbawić nasion, drobno pokroić. Czosnek obrać, również drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić najpierw papryczkę, a po chwili czosnek, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone na dość grube plastry ziemniaki, po chwili dorzucić bób. Doprawić solą i pieprzem, przemieszać, zostawić jeszcze przez chwilę na ogniu, od czasu do czasu pomieszać. Całość posypać skrojonym drobno koprem. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu lub na zimno. Pycha!!!