Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrową kolację lub szybki lunch. :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 339
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 339
Składniki
Brokuła umyć, podzielić na różyczki. Łodyżki pokroić na kawałki. Listki oderwać. Zagotować wodę z dodatkiem soli. W wodzie ugotować łodyżki przez ok 7 minut.
W tym czasie pokroić cebulę oraz szynkę w kostkę. Na patelni zeszklić olej i podsmażyć cebulę, a następnie szynkę.
Gdy cebula z szynką będą przyrumienione, dodać różyczki brokuła i dusić. W razie potrzeby dodać niewielką ilość wody. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką. Smacznego! :)