Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka mała kapustka bogata w witaminy . Niskokaloryczna o delikatnie gorzkawym smaku .
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Brukselkę umyj , obierz z pierwszych liści . Włóż do garna , zalej wodą , osól , dodaj 1 łyżeczkę cukru . Gotuj do miękkości . Odcedź . Wyłóż na półmisek i polej rozpuszczonym lub skrobanym masłem . Można również polać masełkiem z bułką tartą .