Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka mała kapustka bogata w witaminy . Niskokaloryczna o delikatnie gorzkawym smaku .
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 169
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 374
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 169
Składniki
Brukselkę umyj , obierz z pierwszych liści . Włóż do garna , zalej wodą , osól , dodaj 1 łyżeczkę cukru . Gotuj do miękkości . Odcedź . Wyłóż na półmisek i polej rozpuszczonym lub skrobanym masłem . Można również polać masełkiem z bułką tartą .