Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka

Brukselka

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 365

Brukselka mała kapustka bogata w witaminy . Niskokaloryczna o delikatnie gorzkawym smaku .

Składniki

  • 0,25 kg brukselki
  • sól , cukier
  • masło
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brukselka

Przygotowanie

  1. Brukselkę umyj , obierz z pierwszych liści . Włóż do garna , zalej wodą , osól , dodaj 1 łyżeczkę cukru . Gotuj do miękkości . Odcedź . Wyłóż na półmisek i polej rozpuszczonym lub skrobanym masłem . Można również polać masełkiem z bułką tartą .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń