Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 349
Polecam.
Odsłon: 67
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 349
Polecam.
Odsłon: 67
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Składniki
Brukselkę oczyścić i umyć. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebulę. Dodać brukselkę i pół szklanki osolonej wody.
Warzywa dusić ok. 15 minut w przykrytym garnku. Dodać śmietanę i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Brukselkę gotować jeszcze ok. 10-15 minut w odkrytym garnku, aż powstanie gęsty sos. Podawać gorące. Smacznego :)