Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11978
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16530
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5325
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11978
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16530
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5325
Składniki
Brukselkę oczyścić i umyć. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebulę. Dodać brukselkę i pół szklanki osolonej wody.
Warzywa dusić ok. 15 minut w przykrytym garnku. Dodać śmietanę i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Brukselkę gotować jeszcze ok. 10-15 minut w odkrytym garnku, aż powstanie gęsty sos. Podawać gorące. Smacznego :)