Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19823
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242698
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19823
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242698
Składniki
Brukselkę oczyścić i umyć. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebulę. Dodać brukselkę i pół szklanki osolonej wody.
Warzywa dusić ok. 15 minut w przykrytym garnku. Dodać śmietanę i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Brukselkę gotować jeszcze ok. 10-15 minut w odkrytym garnku, aż powstanie gęsty sos. Podawać gorące. Smacznego :)