Do góry

Dodatki Przepis na:

Brukselka w sosie śmietanowym

Brukselka w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2396

Dodano:

Odsłon: 6508

Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.

Składniki

  • 500g brukselki
  • sól
  • pół cebuli
  • 15g masła
  • 100g gęstej śmietany (24%)
  • biały pieprz, gałka muszkatołowa
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyścić i umyć. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebulę. Dodać brukselkę i pół szklanki osolonej wody.

  2. Warzywa dusić ok. 15 minut w przykrytym garnku. Dodać śmietanę i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

  3. Brukselkę gotować jeszcze ok. 10-15 minut w odkrytym garnku, aż powstanie gęsty sos. Podawać gorące.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń