Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa i ziemniaków.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2025
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2034
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3208
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1268
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2025
Składniki
Brukselkę oczyścić i umyć. Cebulę obrać i pokroić na drobną kostkę. Masło rozpuścić i zeszklić na nim cebulę. Dodać brukselkę i pół szklanki osolonej wody.
Warzywa dusić ok. 15 minut w przykrytym garnku. Dodać śmietanę i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Brukselkę gotować jeszcze ok. 10-15 minut w odkrytym garnku, aż powstanie gęsty sos. Podawać gorące. Smacznego :)