Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej się chyba nie da przyrządzić brukselki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Brukselkę oczyścić z ew. uszkodzonych listków, opłukać, włożyć na patelnię, podlać wodą i oliwą. Szczelnie przykryć. Dusić na średnim ogniu przez około 15 minut. Zdjąć pokrywę, przemieszać brukselkę, odparować wodę. Obficie polać kremem balsamicznym i podawać jako dodatek do potraw np. mięsa. Nie wymaga soli, ale jeśli ktoś musi, to może dodać.