Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej się chyba nie da przyrządzić brukselki.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 336
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2383
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 336
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2383
Składniki
Brukselkę oczyścić z ew. uszkodzonych listków, opłukać, włożyć na patelnię, podlać wodą i oliwą. Szczelnie przykryć. Dusić na średnim ogniu przez około 15 minut. Zdjąć pokrywę, przemieszać brukselkę, odparować wodę. Obficie polać kremem balsamicznym i podawać jako dodatek do potraw np. mięsa. Nie wymaga soli, ale jeśli ktoś musi, to może dodać.