Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościej się chyba nie da przyrządzić brukselki.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Brukselkę oczyścić z ew. uszkodzonych listków, opłukać, włożyć na patelnię, podlać wodą i oliwą. Szczelnie przykryć. Dusić na średnim ogniu przez około 15 minut. Zdjąć pokrywę, przemieszać brukselkę, odparować wodę. Obficie polać kremem balsamicznym i podawać jako dodatek do potraw np. mięsa. Nie wymaga soli, ale jeśli ktoś musi, to może dodać.