Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka z pieczarkami smakuje wybornie i jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Może też być samodzielnym daniem.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 895
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6007
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9840
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 895
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6007
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9840
Składniki
Brukselkę oczyścić z gorszych liści. Umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła. Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć. Ładnie pokroić, żeby widać było przekrój. Na patelni rozgrzać klarowane masło i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć, aż pieczarki zaczną się przysmażać i wyparuje cała woda. Posolić. Dodać brukselkę. Mniejsze kapustki całe, a większe przekroić na pół. Wymieszać i chwilę podsmażyć . Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Posypać sezamem. Sezam można uprażyć wcześniej na suchej patelni. Podawać do obiadu. Smacznego.