Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka z pieczarkami smakuje wybornie i jest doskonałym dodatkiem do obiadu. Może też być samodzielnym daniem.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1000
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101531
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6032
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1000
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101531
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6032
Składniki
Brukselkę oczyścić z gorszych liści. Umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pozostawić na sicie, żeby obciekła. Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć. Ładnie pokroić, żeby widać było przekrój. Na patelni rozgrzać klarowane masło i dodać pokrojone pieczarki. Smażyć, aż pieczarki zaczną się przysmażać i wyparuje cała woda. Posolić. Dodać brukselkę. Mniejsze kapustki całe, a większe przekroić na pół. Wymieszać i chwilę podsmażyć . Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Posypać sezamem. Sezam można uprażyć wcześniej na suchej patelni. Podawać do obiadu. Smacznego.