Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 5841
Dodano: 28.03.2020
Odsłon: 6232
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do miski wsypujemy mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Dodajemy miód, masło i jogurt naturalny i wszystko miksujemy do momentu aż powstanie jednolite ciasto.
Blat lub stolnicę podsypujemy mąką i wykładamy na nie ciasto. Ważymy bułeczki po mniej więcej 100g. Formujemy bułeczki (na filmie pokazuję jak to zrobić) i przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do piekarnika wkładamy szklane naczynie w którym jest dość sporo wody. Piekarnik zamykamy i rozgrzewamy do 180C. Bułeczki smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Po 15 minutach można obrócić blachę o 180 stopni aby bułeczki przypiekły się równomiernie.
Po wyjęciu z piekarnika bułeczki muszą ostygnąć. Można przełożyć je na kratkę do pieczenia, albo zostawić na blasze na której się piekły w temperaturze pokojowej.
Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak krok po kroku wykonać takie bułeczki.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 31 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz