Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpyszniejsze i najprostsze w przygotowaniu bułeczki jogurtowe. Każdy jest w stanie je wykonać. Od momentu rozpoczęcia przygotowywania do wyjęcia z pieca to tylko 30 minut.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1185
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól i sodę oczyszczoną. Dodajemy miód, masło i jogurt naturalny i wszystko miksujemy do momentu aż powstanie jednolite ciasto.
Blat lub stolnicę podsypujemy mąką i wykładamy na nie ciasto. Ważymy bułeczki po mniej więcej 100g. Formujemy bułeczki (na filmie pokazuję jak to zrobić) i przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Do piekarnika wkładamy szklane naczynie w którym jest dość sporo wody. Piekarnik zamykamy i rozgrzewamy do 180C. Bułeczki smarujemy białkiem i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Po 15 minutach można obrócić blachę o 180 stopni aby bułeczki przypiekły się równomiernie.
Po wyjęciu z piekarnika bułeczki muszą ostygnąć. Można przełożyć je na kratkę do pieczenia, albo zostawić na blasze na której się piekły w temperaturze pokojowej. Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak krok po kroku wykonać takie bułeczki. Smacznego!