Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Puszyste i aromatyczne bułeczki idealne do grilla i na inne okazje .
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 317
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 46
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 73
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 51
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 317
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 46
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 73
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 51
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól ,przyprawy wymieszać dać połowie,a drugą połowę zostawić, dodać olej .Wodę i mleko wlać do garnka podgrzać dodać cukier i drożdże.Dolać do mąki i wyrobić elastyczne ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Następnie ciasto podzielić na 12 części uformować bułeczki i odstawić na 15 minut przykrywając ściereczką.Masło rozpuścić dodać resztę przypraw połącz.Pędzelkiem posmaruj wyrośnięte bułeczki masłem z ziołami.Ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 st.i piecz około 25 minut.