Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Puszyste i aromatyczne bułeczki idealne do grilla i na inne okazje .
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 126
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 341
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2706
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 126
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 341
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2706
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól ,przyprawy wymieszać dać połowie,a drugą połowę zostawić, dodać olej .Wodę i mleko wlać do garnka podgrzać dodać cukier i drożdże.Dolać do mąki i wyrobić elastyczne ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Następnie ciasto podzielić na 12 części uformować bułeczki i odstawić na 15 minut przykrywając ściereczką.Masło rozpuścić dodać resztę przypraw połącz.Pędzelkiem posmaruj wyrośnięte bułeczki masłem z ziołami.Ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 st.i piecz około 25 minut.