Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Puszyste i aromatyczne bułeczki idealne do grilla i na inne okazje .
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415577
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2619
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415577
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2619
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól ,przyprawy wymieszać dać połowie,a drugą połowę zostawić, dodać olej .Wodę i mleko wlać do garnka podgrzać dodać cukier i drożdże.Dolać do mąki i wyrobić elastyczne ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Następnie ciasto podzielić na 12 części uformować bułeczki i odstawić na 15 minut przykrywając ściereczką.Masło rozpuścić dodać resztę przypraw połącz.Pędzelkiem posmaruj wyrośnięte bułeczki masłem z ziołami.Ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 st.i piecz około 25 minut.