Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułeczki z oliwkami, pomidorami, czosnkiem i miętą. Smakują świetnie podane z serem feta
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Składniki
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem, cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie mieszamy z resztą składników i wyrabiamy. Ciasto powinno być elastyczne. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 6 części, z każdej wyrabiamy bułeczkę (najlepiej robić to zwilżonymi dłońmi). Bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, Tępą stroną noża robimy na bułkach wzór na krzyż. Odstawiamy znów do wyrośnięcia, tym razem na 30 minut.
Bułki pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut. Najlepsze są kiedy lekko przestygną.