Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulion stanowi podstawę do wielu zup ,sosów i innych potraw.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 873
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 77
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 873
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 77
Składniki
Warzywa oczyścić ,umyć (opcjonalnie pokroić w kostkę) ,zalać 1,5 l wody ,dodać sól ,pieprz ,ziele angielskie ,liść laurowy i gotować na wolnym ogniu 40 min. Następnie dodać obraną ,pokrojoną w grube krążki zarumienioną na maśle cebulę i gotować jeszcze pół godziny. Uzupełnić wodą do 1,5 l ,zagotować ,przecedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem.