Do góry

Dodatki Przepis na:

Bulion warzywny

Bulion warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51833

Dodano:

Odsłon: 12397

Bulion stanowi podstawę do wielu zup ,sosów i innych potraw.

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 małe pietruszki
  • 2 pory
  • 1 średni seler
  • 1 cebula
  • 3 łyżki masła
  • 8 ziarenek czarnego pieprzu
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • Sól ,pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bulion warzywny

Przygotowanie

  1. Warzywa oczyścić ,umyć (opcjonalnie pokroić w kostkę) ,zalać 1,5 l wody ,dodać sól ,pieprz ,ziele angielskie ,liść laurowy i gotować na wolnym ogniu 40 min. Następnie dodać obraną ,pokrojoną w grube krążki zarumienioną na maśle cebulę i gotować jeszcze pół godziny. Uzupełnić wodą do 1,5 l ,zagotować ,przecedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń