Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulion stanowi podstawę do wielu zup ,sosów i innych potraw.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69077
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 493
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 69077
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 493
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15440
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3303
Składniki
Warzywa oczyścić ,umyć (opcjonalnie pokroić w kostkę) ,zalać 1,5 l wody ,dodać sól ,pieprz ,ziele angielskie ,liść laurowy i gotować na wolnym ogniu 40 min. Następnie dodać obraną ,pokrojoną w grube krążki zarumienioną na maśle cebulę i gotować jeszcze pół godziny. Uzupełnić wodą do 1,5 l ,zagotować ,przecedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem.