Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki domowej roboty.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36010
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1310
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1795
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36010
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1310
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1795
        
        
                Składniki
1. Do miski wsypać mąkę pszenną, żytnią, mak, sól i wymieszać. 2. W szklance z lekko ciepłą wodą rozrobić drożdże z cukrem i odrobiną mąki. Po dokładnym wymieszaniu dodać olej i całość wlać do miski. 3. Dokładnie wymieszać łyżką i po uformowaniu masy wyrobić ciasto ręcznie dosypując maki lub dolewając odrobiny wody w razie potrzeby. 4. Ciasto podzielić na połowę i każdą połowę na cztery części. Z każdej części formować bułeczkę, zawijając ciasto pod spód. 5.Bułeczki układać na blasze wysypanej bułką tartą w odległości od siebie, by mogły podwoić swoją objętość. (Na zdjęciu bułeczki już po około godzinnym wyrastaniu). 6. Piec około 40 minut w 180st C. Po upieczeniu wystudzić na kratce.