Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki domowej roboty.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3764
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2125
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5585
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3764
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2125
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5575
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5585
Składniki
1. Do miski wsypać mąkę pszenną, żytnią, mak, sól i wymieszać. 2. W szklance z lekko ciepłą wodą rozrobić drożdże z cukrem i odrobiną mąki. Po dokładnym wymieszaniu dodać olej i całość wlać do miski. 3. Dokładnie wymieszać łyżką i po uformowaniu masy wyrobić ciasto ręcznie dosypując maki lub dolewając odrobiny wody w razie potrzeby. 4. Ciasto podzielić na połowę i każdą połowę na cztery części. Z każdej części formować bułeczkę, zawijając ciasto pod spód. 5.Bułeczki układać na blasze wysypanej bułką tartą w odległości od siebie, by mogły podwoić swoją objętość. (Na zdjęciu bułeczki już po około godzinnym wyrastaniu). 6. Piec około 40 minut w 180st C. Po upieczeniu wystudzić na kratce.