Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 954
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2826
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 954
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2826
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest klejące, podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 30 minut.
Ciasto dzielimy na 6 równych części (można posłużyć się wagą kuchenną). Formujemy kule, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15 minut.