Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2540
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest klejące, podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 30 minut.
Ciasto dzielimy na 6 równych części (można posłużyć się wagą kuchenną). Formujemy kule, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15 minut.