Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry hamburger to nie tylko dobre mięso. To także pyszna, świeża bułka, nie psujmy więc go chemicznymi bułami z marketu z trzymiesięcznym terminem ważności. Te bułki do hamburgerów zrobimy szybko, dodatkowo są nieskomplikowane i tanie!
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 6981
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 25
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 1034
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19612
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10743
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 6981
Świeża, lekka i bardzo kolorowa sałatka z jarmużem to sposób na szybki posiłe...
Odsłon: 25
Czebureki z mięsem to pyszne, chrupiące pierogi, popularne w kuchni wschodnie...
Odsłon: 1034
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 19612
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 10743
Składniki
Wszystkie składniki umieszczamy w misce, zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Jeśli jest klejące, podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na około 30 minut.
Ciasto dzielimy na 6 równych części (można posłużyć się wagą kuchenną). Formujemy kule, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczając. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Przykrywamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15 minut.