Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsze i smaczniejsze nie mogą już być a praca przy nich polega na czekaniu.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Do ciepłego mleka dodałam pokruszone drożdże, dwie łyżki mąki, cukier. Roztarłam i zostawiłam aż się podniesie- około 15 minut. Dodałam jajo, oliwę, resztę mąki i sól. Ciasto wyrobiłam, aż będzie jednolita kulą nieprzywierającą do ścianek. 5 min Robotem z hakiem. Można też ręcznie. Misę wysmarowałam oliwą i postawiłam na kaloryferze. Po godzinie będzie dobre.
Ciasto ponownie lekko wyrobiłam, podzieliłam na 6 części. Każdy kawałek zbierałam jak chiński pierożek, aż się uformowałam idealna bułka. Zawinięciem kładłam do dołu na papierze do pieczenia.
Bułki posmarowałam jajem z mlekiem i posypałam sezamem. Poczekałam do ponownego wyrośnięcia.
Piekłam 20 minut w 200 C. Lub 15 minut w 220 C.
Smacznego :)