Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2020
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto na pizzę jest bardzo uniwersalne. Można z niego zrobić m.in. takie pyszne i chrupiące bułeczki z posypane żółtym serem. Najlepsze oczywiście z masełkiem ziołowo-czosnkowym ... no pychota. Poniżej przepis na 24 sztuki małych bułeczek.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1327
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4168
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1327
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4168
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1161
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Pozostałe składniki wymieszać w misce i dodać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą lub ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 40-50 minut.
Następnie ciasto podzielić na 4 części, z każdej zrobić rulon długości ok. 30 cm i pokroić na 6 kawałków, z których uformować bułeczki. Następnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Przed włożeniem do piekarnika każdą bułkę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać tartym serem. Piec w 220 stopniach przez ok. 15 minut do zrumienienia. Bułeczki są najlepsze z masłem ziołowo-czosnkowym. SMACZNEGO!!!