Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2020
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto na pizzę jest bardzo uniwersalne. Można z niego zrobić m.in. takie pyszne i chrupiące bułeczki z posypane żółtym serem. Najlepsze oczywiście z masełkiem ziołowo-czosnkowym ... no pychota. Poniżej przepis na 24 sztuki małych bułeczek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7584
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 208
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2430
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7584
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 208
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2430
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 530
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. Pozostałe składniki wymieszać w misce i dodać zaczyn. Wyrobić elastyczne ciasto, w razie potrzeby dodać wody lub mąki. Miskę przykryć folią spożywczą lub ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 40-50 minut.
Następnie ciasto podzielić na 4 części, z każdej zrobić rulon długości ok. 30 cm i pokroić na 6 kawałków, z których uformować bułeczki. Następnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Przed włożeniem do piekarnika każdą bułkę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać tartym serem. Piec w 220 stopniach przez ok. 15 minut do zrumienienia. Bułeczki są najlepsze z masłem ziołowo-czosnkowym. SMACZNEGO!!!