Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zimę do słoików to iealny dodatek do dań obiadowych zimową porą.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 296
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1638
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 296
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1638
Składniki
Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki. Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do litrowych słoików. Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody. Przechowujemy w zimnym miejscu. Smacznego ;)