Do góry

Dodatki Przepis na:

Buraczki na zimę do słoików

Buraczki na zimę do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 291 Ocena: 2091

Dodano:

Odsłon: 216

Buraczki na zimę do słoików to iealny dodatek do dań obiadowych zimową porą.

Składniki

  • 3 kg buraków,
  • pół szklanki cukru,
  • pół szklanki octu,
  • 1 łyżka soli.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraczki na zimę do słoików

Przygotowanie

  1. Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki.

    Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie.

    Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

    Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

    Przekładamy do litrowych słoików.

    Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.

    Przechowujemy w zimnym miejscu.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń