Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na zimę do słoików to iealny dodatek do dań obiadowych zimową porą.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1973
Polecam, pychota.
Odsłon: 658
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 532
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1973
Polecam, pychota.
Odsłon: 658
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 532
Składniki
Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki. Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie. Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przekładamy do litrowych słoików. Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody. Przechowujemy w zimnym miejscu. Smacznego ;)