Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9708
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9708
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Składniki
Wykonanie: Buraczki dokładnie umyć, osuszyć, skropić oliwą, ułożyć na foli aluminiowej w piekarniku. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Następnie obrać, pokroić w plastry, przyprawić i podsmażyć przez chwilę na oliwie. Po chwili wlać sok z pomarańczy, dodać dżem, skropić sokiem z cytryny i smażyć na wolnym ogniu do momentu aż buraczki pokryją się glazurą- staną się błyszczące.