Do góry

Dodatki Przepis na:

Buraczki pieczone glazurowane

Buraczki pieczone glazurowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14973

Dodano:

Odsłon: 2113

Super dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • 1 kg buraczków ćwikłowych
  • 10 łyżek oliwy
  • 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
  • 5 łyżek soku z pomarańcza
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraczki dokładnie umyć, osuszyć, skropić oliwą, ułożyć na foli aluminiowej w piekarniku. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 90 minut. Następnie obrać, pokroić w plastry, przyprawić i podsmażyć przez chwilę na oliwie. Po chwili wlać sok z pomarańczy, dodać dżem, skropić sokiem z cytryny i smażyć na wolnym ogniu do momentu aż buraczki pokryją się glazurą- staną się błyszczące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń