Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne, stanowią idealny dodatek do potraw.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 871
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 871
Składniki
Ugotowane i obrane buraki zetrzeć na tarce.
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc. Do zasmażki dodać starte buraki, wymieszać i smażyć kilka minut.
Całość przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i śmietaną. Podawać na ciepło jako dodatek do dań głównych.