Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu kupiłam opakowanie tortilli. I tak sobie leżały a ja zastanawiałam się co z nich zrobić. I dzisiaj dostałam olśnienia . Chipsy zrobiłam. Jedna partia z czosnkiem i ziołami, a druga z czosnkiem i różnymi rodzajami papryk w proszku.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Placki tortilli pokroić na 16 trójkątów, a potem na pół.
W dwóch miseczkach rozgrzać po 1/2 kostce masła. do pierwszej dodać czosnek i zioła,
a do drugiej czosnek i papryki.
Na blachę wyłożyć cząstki tortilli i pędzelkiem wysmarować . Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
i następne
Wyjąć , wyłożyć do miseczek i odstawić do wystygnięcia. Najlepiej do pokoju aby nie kusiły.
Drugie też...
Pozostałe masło z przyprawami wykorzystałam do upieczenia grzanek.