Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb bezglutenowy z mieszanki trzech rodzajów mąki.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 281
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 694
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4502
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 281
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 694
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4502
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w większej (bo ciasto urośnie) misce szklanej lub plastikowej, szczelnie przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Rano masę (będzie dość rzadka, nie da się uformować bochenka) przełożyć do formy - ja mam specjalną foremkę silikonową. Formę wstawić do większego naczynia żaroodpornego z pokrywą, przykryć, wstawić do piekarnika. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni (jeśli wkładamy do zimnego piekarnika, to 1 godzinę). Po upieczeniu chlebek ostrożnie wyjmujemy i stawiamy na kratce, żeby wystygł.