Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb bezglutenowy z mieszanki trzech rodzajów mąki.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1175
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4548
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 579
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w większej (bo ciasto urośnie) misce szklanej lub plastikowej, szczelnie przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Rano masę (będzie dość rzadka, nie da się uformować bochenka) przełożyć do formy - ja mam specjalną foremkę silikonową. Formę wstawić do większego naczynia żaroodpornego z pokrywą, przykryć, wstawić do piekarnika. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni (jeśli wkładamy do zimnego piekarnika, to 1 godzinę). Po upieczeniu chlebek ostrożnie wyjmujemy i stawiamy na kratce, żeby wystygł.