Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb bezglutenowy z mieszanki trzech rodzajów mąki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13153
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2517
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4601
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13153
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2517
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3673
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4601
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w większej (bo ciasto urośnie) misce szklanej lub plastikowej, szczelnie przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Rano masę (będzie dość rzadka, nie da się uformować bochenka) przełożyć do formy - ja mam specjalną foremkę silikonową. Formę wstawić do większego naczynia żaroodpornego z pokrywą, przykryć, wstawić do piekarnika. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni (jeśli wkładamy do zimnego piekarnika, to 1 godzinę). Po upieczeniu chlebek ostrożnie wyjmujemy i stawiamy na kratce, żeby wystygł.