Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15852
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15852
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)