Do góry

Dodatki Przepis na:

Chleb z marchewką i migdałami

Chleb z marchewką i migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 312 Ocena: 2210

Dodano:

Odsłon: 723

Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.

Składniki

  • 500 g mąki chlebowej,
  • 7 g suchych drożdży,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 350 ml ciepłej wody,
  • 100 g marchewki,
  • 100 g migdałów.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chleb z marchewką i migdałami

Przygotowanie


  1. Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.

    Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach.

    Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny.

    Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń