Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 60
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 60
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 590
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2017
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)