Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 35
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29797
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9043
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 765
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 35
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 331
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29797
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9043
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 765
Składniki
Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce. Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach. Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)