Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli już pieczemy chleb to możemy popuścić wodzę fantazji i dodać do niego praktycznie wszystko to co lubimy. U mnie dzisiaj chleb z serem i pestkami dyni. Chrupiący i pachnący!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3518
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4207
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3518
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4207
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
Składniki
Najpierw kroimy ser żółty w drobną kostkę.
Do miski wsypujemy mąkę. Później dodajemy sól, posiekane zioła, drożdże i cukier. Następnie dolewamy połowę wody i zaczynamy wyrabiać ciasto. Później dodajemy pokrojony ser i resztę wody. Chleb wyrabiamy 6-7 minut, aż będzie gładki i zwarty (ja użyłam do tego robota kuchennego z hakiem). Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie keksówka). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 220°C (góra-dół) z pojemnikiem z wodą na dnie. Pieczemy chleb przez około 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 200°C i pieczemy kolejne 40 minut. Upieczony studzimy na kratce czekając, aż całkowicie ostygnie. Smacznego ;)