Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
żytni chleb wieloziarnisty na zakwasie
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1443
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458677
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1722
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 670
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1443
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458677
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1722
Składniki
Wieczorem: Mieszam składniki /do połączenia/ w dużej misce. Nakrywam ścierką. Odstawiam na minimum 10 godzin.
Od rana: Blat posypuję mąką. Formuję bochen tulając go po blacie /podsypuję mąką/. Przekładam kulkę na zasypaną mąką ścierkę. Ukłądam w misce do wyrośnięcia na około 2 godziny /minimum około godziny/. Piekarnik rozgrzewam do maksimum. Do środka wkładam naczynie żaroodporne z pokrywką. Przekładam chleb do gorącego naczynia. Piekę 30 minut pod pokrywką w 230 stopniach. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 200 stopni Celsjusza i piekę jeszcze 15-20 minut.