Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb żytni zrobiony z mąki żytniej oraz zakwasu żytniego. Jest bardzo prosty w wykonaniu, zdrowy i smaczny.
Faza I Zrobienie zaczynu.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin.
Faza II Zrobienie ciasta właściwego.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy mikserem z końcówką do ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do wysmarowanej margaryną, posypaną otrębami żytnimi lub pszennymi formy keksowej dużej. Ciasto w formie równamy mokrą patką, możemy posypać wierzch ziarnami słonecznika i dyni. Formę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godziny, ciasto musi podwoić swoją masę. Pieczemy 10 minut w 250 stopniach Celsjusza i 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Upieczony chleb wyjmujemy z formy i umieszczamy na kratce, chłodzimy. Upieczony chleb najsmaczniejszy jest na drugi dzień.
Smacznego !!!
Przepis na prosty w wykonaniu i zdrowy chlebek na naturalnym zakwasie. Przepi...
Odsłon: 12955
Bardzo smaczny i zdrowy chleb razowy na miodzie i zakwasie żytnim.
Odsłon: 13694
Nie ma lepszego pieczywa od tego przyrządzonego we własnym domu, z naturalnyc...
Odsłon: 2382
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 34
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 35
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5887
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3098
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 65
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 34
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 35
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5887
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3098
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 65
Składniki
Faza I Zrobienie zaczynu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin.
Faza II Zrobienie ciasta właściwego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy mikserem z końcówką do ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do wysmarowanej margaryną, posypaną otrębami żytnimi lub pszennymi formy keksowej dużej. Ciasto w formie równamy mokrą patką, możemy posypać wierzch ziarnami słonecznika i dyni. Formę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 3 godziny, ciasto musi podwoić swoją masę. Pieczemy 10 minut w 250 stopniach Celsjusza i 40 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Upieczony chleb wyjmujemy z formy i umieszczamy na kratce, chłodzimy. Upieczony chleb najsmaczniejszy jest na drugi dzień. Smacznego !!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka kanapkowa
Dodatki
Farszynki z pieczarkami
Dodatki
Domowa kiełbasa swojska z wieprzowiny
Dodatki
Zasmażana młoda kapusta bez śmietany
Mielonka kanapkowa
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 219
Farszynki z pieczarkami
Pychota.
Odsłon: 100