Do góry

Dodatki Przepis na:

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 707

Jest niesamowity,pyszny,wilgotny i lekki.

Składniki

  • 300g mąki migdałowej
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 4 dojrzałe banany
  • 4 łyżki miodu
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyzeczka soli
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

    Zwykłą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.

    Do miseczki wsypać wszystkie suche składnik:mąkę kakao sól proszek oraz sodę.

    Banany obrać i zmiksować na gładką papkę.Dodać do nich miód i dokładnie wymieszać.

    Jajka ubić na piankę.

    Do suchych składników dodać masę z bananów i ubite jajka,delikatnie wymieszać.

    Przełożyć do keksówki i piec ok.45min. na środkowej półce

    Jeżeli ciasto za bardzo będzie się z góry przypiekać przykryć papierem do pieczenia.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń