Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chlebek idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Wilgotny, miękki i ZDROWY!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13205
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13205
Składniki
Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy z sodą.
Do większej miski wrzucamy banany, słodzik/cukier, aromat, masło, jajo i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia składników (można ręcznie, nie trzeba używać miksera).
Masę przekładamy do formy (12x26) i pieczemy 60 minut w 170 stopniach.