Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ma dość specyficzny smak, który przypadnie do gustu miłośnikom płatków kukurydzianych. Idealny dla osób na diecie bezglutenowej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Mleko podgrzewam. Sypkie składniki umieszczam w misce i dokładnie je ze sobą mieszam, a następnie dodaję do nich ciepłe mleko i jajo. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Ciast będzie stosunkowo rozwodnione i mało zwarte.
Keksówkę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Ciasto wlewam do formy, przykrywam ściereczką i pozostawiam w ciepłym miejscu na około 40-45 minut.
Chleb piekę w 200 st. C przez około 35 minut. Chlebek wyciągam z blaszki dopiero po ostygnięciu, gorący jest łamliwy.