Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny chlebek na śniadanie dla naszych pociech. Przepis warto wypróbować.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1384
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 103
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1384
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 103
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem (6 dag) i aromatem (kilka kropli) na puszysto. Następnie ubić pianę z 3 dag cukru, wymieszać z żółtkami, kaszą manną i sodą. Delikatnie połączyć składniki , przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Upieczony chlebek zalać mlekiem i wstawić jeszcze raz na chwilę do piekarnika, po czym wyjąć z formy, pokroić na kromki i podawać np. z domową konfiturą, syropem lub świeżym masełkiem.