Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zmniejszyć swój cholesterol upiecz te chlebek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15738
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6383
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13972
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15738
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6383
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, 4 łyżkami letniego mleka i 2 łyżkami maki, następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać resztę mąki, sól, otręby, kminek i resztę mleka.
Całość starannie wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej olejem, po czym ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Podrośnięty chlebek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.