Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zmniejszyć swój cholesterol upiecz te chlebek.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2232
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3117
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2232
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3117
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, 4 łyżkami letniego mleka i 2 łyżkami maki, następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać resztę mąki, sól, otręby, kminek i resztę mleka.
Całość starannie wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej olejem, po czym ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Podrośnięty chlebek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.