Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z patelni zrobisz w zaledwie 5 minut, wystarczy, że zmieszasz ze sobą wszystkie składniki i usmażysz na patelni bez dodatku tłuszczu. Smakuje rewelacyjnie podany jako dodatek do dań z gęstym sosem np. curry z ciecierzycy lub jako przekąska z ulubionym smarowidłem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 81
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 81
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Wodę delikatnie podgrzej, powinna być letnia.
Do dużej miski przesiej mąkę, wsyp sól i wlej oliwę. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki. Następnie cienkim strumieniem wlej letnią wodę i wyrób elastyczne ciasto.
Gotową masę przykryj ściereczką i odstaw na 3 minuty.
Ciasto podziel na 8 równych części. Każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek.
Chlebki smaż na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, po 30 sekund z każdej strony.