Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z patelni zrobisz w zaledwie 5 minut, wystarczy, że zmieszasz ze sobą wszystkie składniki i usmażysz na patelni bez dodatku tłuszczu. Smakuje rewelacyjnie podany jako dodatek do dań z gęstym sosem np. curry z ciecierzycy lub jako przekąska z ulubionym smarowidłem.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9059
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4768
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 630
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9059
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4768
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 31
Dziś do pracy.
Odsłon: 630
Składniki
Wodę delikatnie podgrzej, powinna być letnia.
Do dużej miski przesiej mąkę, wsyp sól i wlej oliwę. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki. Następnie cienkim strumieniem wlej letnią wodę i wyrób elastyczne ciasto.
Gotową masę przykryj ściereczką i odstaw na 3 minuty.
Ciasto podziel na 8 równych części. Każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek.
Chlebki smaż na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, po 30 sekund z każdej strony.