Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z patelni zrobisz w zaledwie 5 minut, wystarczy, że zmieszasz ze sobą wszystkie składniki i usmażysz na patelni bez dodatku tłuszczu. Smakuje rewelacyjnie podany jako dodatek do dań z gęstym sosem np. curry z ciecierzycy lub jako przekąska z ulubionym smarowidłem.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 157
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 78
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 89
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 58
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 157
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 78
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 89
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 58
Składniki
Wodę delikatnie podgrzej, powinna być letnia.
Do dużej miski przesiej mąkę, wsyp sól i wlej oliwę. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki. Następnie cienkim strumieniem wlej letnią wodę i wyrób elastyczne ciasto.
Gotową masę przykryj ściereczką i odstaw na 3 minuty.
Ciasto podziel na 8 równych części. Każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek.
Chlebki smaż na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, po 30 sekund z każdej strony.