Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kanapek. Polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 280
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3640
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 280
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3640
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Składniki
Dymni opłukać, osuszyć. Białe części bez szczypiorku pokroić w cienkie plasterki, oprószyć mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać olej, powinno być go tyle żeby pokrył dymkę. Dymkę przełożyć na patelnię i smażyć na sporym ogniu mieszając. Usmażoną i chrupiącą dymkę przelać na sitko, potem wyłożyć na ręcznik papierowy dla pozbycia się pozostałego tłuszczu. Ja dzisiaj użyłam dymki do kanapki z słonym twarogiem sałatkowo-kanapkowym, więc dymki nie soliłam. Jeśli używamy dymkę do ziemniaków lub kopytek wtedy po usmażeniu możemy ją posolić.