Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kanapek. Polecam.
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 929
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1245
Polecam na kolację.
Odsłon: 159
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 159
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 929
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1245
Polecam na kolację.
Odsłon: 159
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 159
Składniki
Dymni opłukać, osuszyć. Białe części bez szczypiorku pokroić w cienkie plasterki, oprószyć mąką ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać olej, powinno być go tyle żeby pokrył dymkę. Dymkę przełożyć na patelnię i smażyć na sporym ogniu mieszając. Usmażoną i chrupiącą dymkę przelać na sitko, potem wyłożyć na ręcznik papierowy dla pozbycia się pozostałego tłuszczu. Ja dzisiaj użyłam dymki do kanapki z słonym twarogiem sałatkowo-kanapkowym, więc dymki nie soliłam. Jeśli używamy dymkę do ziemniaków lub kopytek wtedy po usmażeniu możemy ją posolić.