Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrupiąca dymka dodatek do wszystkiego

Chrupiąca dymka dodatek do wszystkiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 776 Ocena: 15131

Dodano:

Odsłon: 156

Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kanapek. Polecam.

Składniki

  • dymni ok. 10 sztuk
  • olej rzepakowy
  • mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
  • ew, sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiąca dymka dodatek do wszystkiego

Przygotowanie

  1. Dymni opłukać, osuszyć.
    Białe części bez szczypiorku pokroić w cienkie plasterki, oprószyć mąką ziemniaczaną.
    Na patelni rozgrzać olej, powinno być go tyle żeby pokrył dymkę.
    Dymkę przełożyć na patelnię i smażyć na sporym ogniu mieszając.
    Usmażoną i chrupiącą dymkę przelać na sitko, potem wyłożyć na ręcznik papierowy dla pozbycia się pozostałego tłuszczu.
    Ja dzisiaj użyłam dymki do kanapki z słonym twarogiem sałatkowo-kanapkowym, więc dymki nie soliłam.
    Jeśli używamy dymkę do ziemniaków lub kopytek wtedy po usmażeniu możemy ją posolić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń