Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na pyszną i zdrową surówkę z kapusty pekińskiej, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. To połączenie chrupiącej kapusty, soczystych rzodkiewek, słodkiej marchewki i jabłka, a wszystko to doprawione delikatnym majonezem, solą i pieprzem. Wystarczy kilka minut, aby przygotować tę kolorową i smakowitą surówkę, która zachwyci Waszych bliskich.
deska do krojenia, miska, nóż
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 169
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3180
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 169
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 81
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 73
Składniki
Kapustę pekińską drobno siekamy i wrzucamy do miski. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych otworach i dodajemy do kapusty. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym wrzucamy do miski z kapustą i rzodkiewkami. Jabłko ze skórką ścieramy na tarce o dużych otworach a następnie dodajemy do pozostałych składników surówki. Do surówki dodajemy majonez całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.