Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na pyszną i zdrową surówkę z kapusty pekińskiej, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. To połączenie chrupiącej kapusty, soczystych rzodkiewek, słodkiej marchewki i jabłka, a wszystko to doprawione delikatnym majonezem, solą i pieprzem. Wystarczy kilka minut, aby przygotować tę kolorową i smakowitą surówkę, która zachwyci Waszych bliskich.
 
        deska do krojenia, miska, nóż
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5970
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1807
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5970
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1807
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
        Składniki
Kapustę pekińską drobno siekamy i wrzucamy do miski. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych otworach i dodajemy do kapusty. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym wrzucamy do miski z kapustą i rzodkiewkami. Jabłko ze skórką ścieramy na tarce o dużych otworach a następnie dodajemy do pozostałych składników surówki. Do surówki dodajemy majonez całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.