Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na pyszną i zdrową surówkę z kapusty pekińskiej, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. To połączenie chrupiącej kapusty, soczystych rzodkiewek, słodkiej marchewki i jabłka, a wszystko to doprawione delikatnym majonezem, solą i pieprzem. Wystarczy kilka minut, aby przygotować tę kolorową i smakowitą surówkę, która zachwyci Waszych bliskich.
deska do krojenia, miska, nóż
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 967
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1991
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Kapustę pekińską drobno siekamy i wrzucamy do miski. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych otworach i dodajemy do kapusty. Obraną marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym wrzucamy do miski z kapustą i rzodkiewkami. Jabłko ze skórką ścieramy na tarce o dużych otworach a następnie dodajemy do pozostałych składników surówki. Do surówki dodajemy majonez całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.