Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące paluszki z polenty w kształcie złocistej kukurydzy to idealny dodatek do chili con carne, steku lub sosu mięsnego.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1105
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4747
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1397
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1105
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4747
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1397
Składniki
Na wrzącą wodę stopniowo wsypujemy kaszkę ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Gotujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając, około 20 minut (zależy od kaszki, należy zwrócić uwagę na wskazówki od producenta). Do kaszki dodajemy masło, ser i przyprawy mieszamy do ich połączenia. Do wysmarowanych foremek wlewamy gorącą polentę. Odstawiamy do wystudzenia i zastygnięcia. Dobrze zastygnięte kukurydze pieczemy przez 20-25 minut w 200-220 stopniach C, aż się ładnie zrumienią, z wierzchu będą chrupiące, a środek zostanie miękki. Kukurydze podajemy z ulubionym dipem lub jako dodatek do dania głównego. Porada: Kukurydze najlepiej zrobić dzień wcześniej, by dobrze zastygły w lodówce, wtedy uzyskamy najlepszy efekt.