Do góry

Dodatki Przepis na:

Chrzan tarty z jajkiem

Chrzan tarty z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48528

Dodano:

Odsłon: 4889

Mimo, że już po świętach, podrzucam kilka przepisów na potrawy wielkanocne. Jakby co będziecie mieli czas na ich przetestowanie. Jeżeli przypadną Wam do gustu być może skorzystacie z tych przepisów w przyszłym roku. :)

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • sól
  • korzeń chrzanu 1 sztuka (duży)
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy, wyjmujemy żółtka, tylko one będą nam potrzebne. W rondelku ucieramy śmietanę z żółtkami tak, aby powstała jednolita masa.
    Korzeń chrzanu myjemy, obieramy, następnie ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Utarty chrzan natychmiast łączymy ze śmietaną, aby nie ściemniał. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą. Następnie chrzan przekładamy do słoiczka, szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 11 kwietnia 2015 Świetna propozycja na chrzan :) Muszę wypróbować to połączenie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń