Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój niezawodny przepis na pyszne i chrupiące ciasto na pizzy ;-D
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 191
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9559
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 191
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20825
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy wodę, cukier i sól.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce.
Do lekko podrośniętego ciasta dodajemy olej i dokładnie wyrabiamy.
Po wyrobieniu ciasto odkładamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Kiedy ciasto nam wyrośnie wykładamy je na podsypany mąką blat i formujemy okrągły placek na pizzę.
Ciasto wykładamy na specjalną foremkę do pizzy tak jak u mnie lub na kamień do pieczenia pizzy lub po prostu na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na tak przygotowane ciasto nakładamy ulubione dodatki pieczemy ja w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15 minut. Pieczenie pizzy może się wydłużyć w zależności od składników jakich użyjecie. Smacznego !!!