Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje z dobrym masełkiem.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 75
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 64
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 198
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 75
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 64
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 198
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dwiema łyżkami mleka i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Mąkę pszenną wymieszać z kukurydzianą, dodać jajka roztrzepane z cukrem, wyrośnięte drożdże, mleko i olej. Wymieszać na gładką masę, przelać do przygotowanej formy i odstawić ponownie na godzinę do wyrośnięcia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 30 minut.