Do góry

Dodatki Przepis na:

Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach

Ciasto pszenno-kukurydziane na drożdżach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15395

Dodano:

Odsłon: 6483

Najlepiej smakuje z dobrym masełkiem.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dwiema łyżkami mleka i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Mąkę pszenną wymieszać z kukurydzianą, dodać jajka roztrzepane z cukrem, wyrośnięte drożdże, mleko i olej. Wymieszać na gładką masę, przelać do przygotowanej formy i odstawić ponownie na godzinę do wyrośnięcia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń