Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli najpierw ususzymy płatki i dopiero po ich roztarciu dodamy do cukru, to uzyskamy delikatniej pachnący , prawie biały dodatek do wypieków.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34025
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 460
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1790
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 22
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34025
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 460
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1790
Sałatka idealna do pracy - z indykiem, kremowym i orzechowym serem Gruyère i...
Odsłon: 22
Prosty skład, prosty przepis. Zrobienie tego chleba nie wymaga żadnych umieję...
Odsłon: 10247
Składniki
Płatki róży oczyszczamy z pyłków. Następnie płatki rozcieramy w blenderze. Dodajemy do cukru i dokładnie łączymy składniki. Gdy cukier się zabarwi przekładamy na tacę, przykrywamy bawełnianą ściereczką i zostawiamy do wyschnięcia. Może to trwać nawet 2 dni. Najlepiej sprawdzić czy cząstki płatków są jeszcze wilgotne rozcierając je między palcami.
Cukier nadaje się do herbaty, a także do dekoracji i aromatyzowania ciast i ciasteczek. Smak jaki uzyskamy zależy od gatunku róży, który wykorzystamy i oczywiście ilości płatków. Aromat róży utrzymuje się przez okres 6 miesięcy.