Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem cukinia w wersji zapiekanych babeczek. Super dodatek do drugiego dania.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 521
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1403
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 388
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 521
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1403
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 388
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Po wystudzeniu obrać ze skórki i przekroić na połowy po czym wydrążyć środki. Następnie pokroić kiełbasę w kosteczkę i nałożyć do wydrążonych ziemniaków. W między czasie cukinię pokroić na grube plastry polać oliwą i doprawić ziołami, solą i pieprzem- odstawić na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni, ułożyć ziemniaczki na brytfance, na wierzch położyć doprawione cukinie. Zapiekać 25 minut. Wyłączyć piekarnik, po czym dodać plastry sera i pozostawić jeszcze około 10 minut w rozgrzanym piekarniku- do stopnienia sera.