Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , ale za razem bardzo smaczny dodatek do potraw wielkanocnych i nie tylko. Przygotowanie nie sprawia żadnych trudności wręcz przeciwnie samą radość bo zajadając rodzinka na pewno będzie zadowolona.
tarka, miska, nóż, łyżka, garnek,
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3733
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 878
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 123
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3733
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 163
Składniki
Umyte , podgotowane buraki, upiec w piekarniku. Następnie wystudzić i obrać, zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Chrzan zetrzeć i razem z nasionami kminku sparzyć. Do startych buraków dodać chrzan, kminek . Doprawić winem cukrem i solą do smaku. Włożyć do słoika szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na 2 - 3 godziny. Podawać do wędlin, jajek oraz dać mięsnych.
Buraki po podgotowaniu i upieczeniu ,gotowe do starcia.
Buraczki gotowe do podania.