Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , ale za razem bardzo smaczny dodatek do potraw wielkanocnych i nie tylko. Przygotowanie nie sprawia żadnych trudności wręcz przeciwnie samą radość bo zajadając rodzinka na pewno będzie zadowolona.
tarka, miska, nóż, łyżka, garnek,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1485
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1485
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 548
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3642
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1371
Składniki
Umyte , podgotowane buraki, upiec w piekarniku. Następnie wystudzić i obrać, zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Chrzan zetrzeć i razem z nasionami kminku sparzyć. Do startych buraków dodać chrzan, kminek . Doprawić winem cukrem i solą do smaku. Włożyć do słoika szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na 2 - 3 godziny. Podawać do wędlin, jajek oraz dać mięsnych.
Buraki po podgotowaniu i upieczeniu ,gotowe do starcia.
Buraczki gotowe do podania.