Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , ale za razem bardzo smaczny dodatek do potraw wielkanocnych i nie tylko. Przygotowanie nie sprawia żadnych trudności wręcz przeciwnie samą radość bo zajadając rodzinka na pewno będzie zadowolona.
tarka, miska, nóż, łyżka, garnek,
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19971
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3098
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4353
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19971
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3098
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4353
Składniki
Umyte , podgotowane buraki, upiec w piekarniku. Następnie wystudzić i obrać, zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Chrzan zetrzeć i razem z nasionami kminku sparzyć. Do startych buraków dodać chrzan, kminek . Doprawić winem cukrem i solą do smaku. Włożyć do słoika szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na 2 - 3 godziny. Podawać do wędlin, jajek oraz dać mięsnych.
Buraki po podgotowaniu i upieczeniu ,gotowe do starcia.
Buraczki gotowe do podania.