Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , ale za razem bardzo smaczny dodatek do potraw wielkanocnych i nie tylko. Przygotowanie nie sprawia żadnych trudności wręcz przeciwnie samą radość bo zajadając rodzinka na pewno będzie zadowolona.
tarka, miska, nóż, łyżka, garnek,
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Składniki
Umyte , podgotowane buraki, upiec w piekarniku. Następnie wystudzić i obrać, zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. Chrzan zetrzeć i razem z nasionami kminku sparzyć. Do startych buraków dodać chrzan, kminek . Doprawić winem cukrem i solą do smaku. Włożyć do słoika szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na 2 - 3 godziny. Podawać do wędlin, jajek oraz dać mięsnych.
Buraki po podgotowaniu i upieczeniu ,gotowe do starcia.
Buraczki gotowe do podania.