Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Święta tradycyjnie mamy swojskie wędzone polędwiczki, szynkę, kiełbasę. A do takich wędlin najlepiej pasuje ćwikła.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5876
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7636
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5015
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5876
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7636
Składniki
Buraki ugotować do miękkości ( w szybkowarze gotuję 25 minut), ostudzić, obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Chrzan obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce (najlepiej robić to na dworze:). Buraczki wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku. Ćwikłę przełożyć do słoiczków, zakręcić, przechowywać w lodówce. Smacznego!