Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta na ciepło ze śliwkami i goździkami. Pierwszy raz czerwoną kapustę, w tej postaci, jadłam w Wierzynku. Przypadła mi do gustu, więc w domu spróbowałam odtworzyć ten przepis, myślę że wyszło mi to całkiem, całkiem :))
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 714
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 576
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 357
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 714
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 576
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 357
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, obgotować w małej ilości osolonej wody (czas gotowania 10 minut), odcedzić. W rondelku roztopić masło wsypać ugotowaną kapustę, śliwki suszone, goździki. Doprawić octem winnym. Kapustę podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem około 10 minut. Smacznego.
Uwaga: Kapusta powinna mieć słodko- winny smak.