Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta na ciepło ze śliwkami i goździkami. Pierwszy raz czerwoną kapustę, w tej postaci, jadłam w Wierzynku. Przypadła mi do gustu, więc w domu spróbowałam odtworzyć ten przepis, myślę że wyszło mi to całkiem, całkiem :))
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 469
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 469
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, obgotować w małej ilości osolonej wody (czas gotowania 10 minut), odcedzić. W rondelku roztopić masło wsypać ugotowaną kapustę, śliwki suszone, goździki. Doprawić octem winnym. Kapustę podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem około 10 minut. Smacznego.
Uwaga: Kapusta powinna mieć słodko- winny smak.