Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc coraz bliżej. Nie wyobrażam sobie aby na stole zabrakło buraczków. Tym razem w wersji z chrzanem i konfiturą żurawinową.
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 38
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 72
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 505
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2780
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3453
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2586
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 38
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 72
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 505
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2780
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3453
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2586
Składniki
Buraki myjemy. Gotujemy do miękkości. Czekamy aż ostygną. Następnie obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy łyżkę masła klarowanego, gdy się rozpuści wrzucamy buraki, chrzan i żurawinę. Doprawiamy solą, pieprzem, octem i cukrem. Po ok. 5 - 7 min dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Podajemy ciepłe. Smakują również na zimno