Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek w tej wersji będzie idealnym dodatkiem do kanapek i sałatek, dlatego zawsze warto mieć go w lodówce. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.
Ogólne wiadomości o czosnku, oraz krótki film jak szybko obrać czosnek.
Odsłon: 4832
Bardzo zdrowy kiszony po Rusku młody czosnek, idealny dodatek do dań, zup ora...
Odsłon: 26395
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 40
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1199
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 40
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1199
Składniki
Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Marynata z musztardą francuską
Dodatki
Batbout
Dodatki
Duszone ziemniaki
Dodatki
Młode ziemniaki pieczone jak z ogniska. Palce lizać
Marynata z musztardą francuską
Genialna marynata z dodatkiem musztardy francuskiej i syropu klonowego. Dzięk...
Odsłon: 50
Batbout
Marokański chlebek. Ale może odejdźmy od tradycyjnego batbouta i zróbmy go n...
Odsłon: 101