Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek w tej wersji będzie idealnym dodatkiem do kanapek i sałatek, dlatego zawsze warto mieć go w lodówce. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 81
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5542
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2601
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 81
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5542
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2601
Składniki
Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.