Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnek w tej wersji będzie idealnym dodatkiem do kanapek i sałatek, dlatego zawsze warto mieć go w lodówce. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 537
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8680
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3007
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 537
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8680
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3007
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 958
Składniki
Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.