Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uroczy dodatek do zup lub przekąska do piwa.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5648
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9491
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 229
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 796
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5648
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9491
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 229
Składniki
Wykonanie: Do mąki dodać masło, sól i pieprz (po szczypcie) i posiekać nożem, następnie dodać żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto , zawinąć w spożywczą folię i włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, posmarować białkiem, obłożyć serem i pokroić w paski. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zrumienić w piekarniku na złoty kolor. Podawać do czystych zup, najlepiej bezpośrednio.