Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uroczy dodatek do zup lub przekąska do piwa.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie: Do mąki dodać masło, sól i pieprz (po szczypcie) i posiekać nożem, następnie dodać żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto , zawinąć w spożywczą folię i włożyć do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, posmarować białkiem, obłożyć serem i pokroić w paski. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zrumienić w piekarniku na złoty kolor. Podawać do czystych zup, najlepiej bezpośrednio.