Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa drobiowa wędlina z dodatkami na jakie tylko mamy ochotę, Ja wykorzystałam marchewkę i groszek ale to równie dobrze może być papryka, oliwki, pomidory suszone, ogórki konserwowe - ogranicza nas tylko wyobraźnia .Jeśli jesteście zwolennikami domowych wędlin a w szczególności lubicie wędliny z galaretką, to dzisiejszy przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22574
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44544
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 628
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22574
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44544
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 628
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Składniki
Mięso myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę - taką jaką chcemy mieć w wędlinie, doprawiamy i mieszamy dokładnie, W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy mięso. cały czas mieszając gotujemy aż mięso straci surowość, później już nie będzie poddawane obróbce termicznej - ja na tym etapie wrzuciłam marchew z groszkiem, ponieważ korzystałam z mrożonych. Gdy mięso już jest ugotowane dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Z butelki odcinamy górną warstwę i wkładamy do środka woreczek. Przestudzone mięso przekładamy wraz z całym płynem do butelki i mocno dociskamy. Zawiązujemy woreczek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na noc, aż galaretka stężeje. Smacznego!