Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowa jarzynka

Domowa jarzynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 835

Dodano:

Odsłon: 439

Wiadomo, że taka domowa najlepsza. Ja robię taką jarzynkę ,, czystą,, , czyli bez specjalnych dodatków, bez ziół, tylko z dodatkiem soli.

Składniki

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • seler
  • por ( biała część )
  • 2 łyżki soli
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Domowa jarzynka

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw w zapałki. Drobniejsze kawałki przelatują przez otwory w sicie suszarki.
    Rozłożyć na sitach suszarki ( do warzyw i owoców ) i wysuszyć. Trwa to kilka godzin. Wysuszone warzywa rozdrobić jeszcze przy pomocy młynka do kawy, ale nie na pył. Przełożyć do słoiczka. Dodać sól i wymieszać. Taka porcja starcza naprawdę na dość długo. Polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń